perjantai 23. kesäkuuta 2023

Juhannussauna

 Rantasaunan lauteella

lempeissä löylyissä 

puhdistan itseni maailman murheista. 

Annan kipeytyneiden jäsenten notkistua, 

ja vedän lämmintä höyryä keuhkoihin

 kuin pestäkseni itseni sisuskaluja myöten. 

Tunnen kuinka raukeus laskeutuu kehooni. 

Tunnen historiallisen hetken. 

Elämä ja kuolema ovat kulkeneet rinnakkain

 hirsisten seinien sisällä,

siellä on synnytty ja lähdetty viimeiselle

 matkalle puhtaana, liinoihin käärittyinä

 molemmat, vastasyntynyt ja vainaja. 

Syntyä ja kuolla, välissä eletty elämä.

Ihmiselämän kaksi suurinta hetkeä, 

alku ja loppu,

 lempeisiin löylyihin peiteltynä. 





Elämä sydänsiirrokkaalla on aina vähän arvaamatonta ja mitään ei kannata suunnitella kovin tarkasti. Niin kävi nytkin, että juhannusta odotellessa minulla tulehtui oikean käden keskisormennivel maanantai-iltana (ei pitäisi keskaria heilutella). Tiistaina kävin Meilahden kontrollia varten verikokeissa ja kaikki oli hyvin. Illalla sitten alkoi nousta kuume yli 39 asteen. Keskiviikkona soittelin elinsiirtokoordinaattorille kysyäkseni voinko laittaa tulehtuneeseen sormeen bacibact-voidetta, kun edes kaikki voiteet ei meille ole sallittuja. No mainitsin myös kuumeesta, niin eipä auttanut, kuin lähteä päivystykseen. Päivystyksessä otettiin verikokeet ja crp oli noussut edellisen aamun alle 3:sta 61, leukosyytit koholla samoin munuaisarvo, jonka epäilen nousseen kuivuuden vuoksi. No siitäpä sitten lähete erikoissairaanhoitoon ja osastolle. Crp oli noussut jo nopeasti 90. Kuumeilu myös jatkui. Kuten itsekin arvelin, niin lääkäri myös totesi, että taitaa olla nyt päällekkäin kaksi eri asiaa, sormen tulehdus ja joku muu tulehdus. Aloitettiin antibiootti suonen sisäisesti ja zoviraxit ruusuepäilyyn. Paljon on otettu eri kokeita, mutta syytä ei ole löytynyt. Korona ja muut virusperäiset testit olivat negatiiviset. Eilen illalla kuvittelin, että pääsisin tänään tai viimeistään huomenna kotiin, kun koko päivänä ei ollut kuumetta. Mutta kuinka ollakaan, nukkumaan laittaissa minua alkoi taas palella ja lämpö oli noussut 38.6. 

Yöllä käytiin ottamassa veriviljelyt, mutta niiden tulokset kestää vähän pitempään. Eli täällä sitä osastolla Jussia vietetään. Onneksi puoliso soitti, että tulee käymään ja tuo tilauksesta minulle vähän herkkuja. Hyvä ruoka, parempi mieli. Huomenna meillä on juhlapäivä, kun menimme 40 vuotta sitten kihloihin. Kuukauden päästä hääpäivä. Ei kauaa vitkasteltu. 

Lämmin kiitos teille lukijoille ja mukana kulkijoille. Oikein rentouttavaa, iloista ja voimaannuttavia juhannusta!! Pysykää terveinä. 



4 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta! 😎❤️

    VastaaPoista
  2. Hyvä että sait hoidot heti.

    VastaaPoista
  3. Niinpä ja onneksi oli paikkakunnan terveyskeskuksessa asiantunteva ja huolellinen nuori lääkäri. 👍

    VastaaPoista

Matkakuumetta

Minä kurkoitin tähtiin, unelmoin suuria, olin elämäni prinsessa, joka uskoi onnellisiin loppuihin. Jossakin etsii prinssi prinsessaansa  ant...